Transformeer jouw ‘stemmetje’​ naar een volwaardige stem in 5 stappen.

transformeer jouw stemmetje naar een volwaardige stem

Je neemt deel aan vergaderingen, creatieve bijeenkomsten, concept besprekingen en hebt zelfs 1-op-1 gesprekken met jouw leidinggevende, maar jouw ‘woord’ of ‘stem’ wordt niet (amper) gehoord.

Waarschijnlijk heb je talloze ideeën en of antwoorden om bepaalde vraagstellingen of pijnpunten op te lossen. Helaas verdwijnt jouw stem in de menigte en heb je het gevoel alsof je continu op ‘mute’ staat.

“We have all been there.”

Oké, om het een beetje te nuanceren, niet iedereen. Dit artikel schud ik niet zomaar eventjes uit mijn mouw. Zelf heb ik er ook behoorlijk wat moeite mee gehad om een ‘punt’ duidelijk en concreet over te brengen. En soms nog steeds.

7 jaar geleden straalde ik het stille, verlegen, introverte meisje uit. Als ik een punt wou maken of iets aan het licht wou brengen, kwam dit er vaak verkeerd uit. Namelijk, zodra ik het moment kreeg om mijn bijdrage te leveren, wou ik het er zo snel mogelijk uit jassen om er maar vanaf te zijn. Zoveel mogelijk informatie in één keer. Vaak ging het gepaard met klamme handjes, een snelle ademhaling en nervositeit. Het mooie ervan, ik ging er ook vanuit dat het duidelijk en begrijpelijk was voor iedereen. Terwijl het luisterende oor er totaal géén touw aan vast kon knopen.’

Na het lezen van verschillende management boeken zoals ‘The 7 Habits of Highly Effective People’ van Steven R Covey, ‘48 Laws of Power’ van Robert Greene en Joost Elffers en ‘De Kracht van het Nu’ van Eckhart Tolle, besloot ik om zelfreflectie toe te passen. Na het ontdekken van mijn tekortkomingen en ontwikkelpunten schreef ik mezelf in voor de trainersopleiding.

Waar kan ik deze angsten het beste overwinnen?

Precies, voor mooie groepen mensen die ook kritisch durven zijn en vragen om uitleg en verheldering op het moment er iets niet duidelijk is.

Graag deel ik mijn bevindingen die mij verder hebben geholpen. In de hoop dat het jou ook verder helpt. =)

1. Bereid jezelf voor en stap op jouw leidinggevende af.

De eerste stap is vaak de moeilijkste. Voordat je overgaat in actie, bedenk eerst wat het doel is en wat je wilt bereiken. Tref een kleine voorbereiding door bijvoorbeeld zijn of haar LinkedIn artikelen of bijdragen te bekijken. Waar gaan de interesses van deze persoon naar uit? Door het gesprek daarmee te openen, breek je het ijs.

Voorbeeld: “Hi Marieke, ik zag een interessant artikel van jou voorbij komen op LinkedIn over de transformatie van het stemmetje. Wat ik mijzelf afvroeg, wat heeft jou geïnspireerd om dat artikel te schrijven?”

Door de naam te noemen van de persoon (in dit geval de leiddinggevende) trek je direct zijn of haar aandacht. Stel vervolgens nog een ‘open’ vraag zodat er een dialoog ontstaat.

2. Bevestig dat je hebt geluistert.

Als je een vraag stelt en er niet bij bent met je gedachten, sla je volledig de plank mis. Vele slaan deze stap over en luisteren puur om te reageren. Niet doen. Geef de persoon de ruimte en wees ‘oprecht’ geïnteresseerd. Vat in jouw eigen woorden samen wat je hebt gehoord.

“Wat mooi om te zien hoe je jouw eigen ervaring zo goed onder woorden weet te brengen. Hoe is het verlopen met dat voorstel die je had gedaan? Hoe reageerde jouw leidinggevende daarop?”

Door dieper in te gaan op bepaalde aspecten bevestig je onder andere dat je hebt geluisterd en jouw interesses naar het belang van de ander.

3 Motiveer jouw interesse.

Verlies jezelf en jouw doel niet uit het oog. Het is goed dat je je verdiept in de ander maar we hebben een doel. Je wilt iets bereiken met het gesprek. Pak de leiding terug en richt de spotlight nu iets meer naar jezelf. Let er wel op dat je de ander erbij betrekt en benoem de raakvlakken.

“Marieke, ik herken mezelf in wat je zegt. Toen ik pas de arbeidsmarkt betrad, wist ik niet wat mij te wachten stond. Vaak leek het alsof mijn stem er niet toe deed. Totdat ik tot de ontdekking kwam dat het geheel aan mijn mezelf lag. Ik las het boek van Eckhart Tolle ´De kracht van het NU´ ken je die?”

Stiltes doen wonderen. Laat een stilte vallen na een vraag. Ratel niet aan één stuk door want een waterval van informatie kan de energiepeil behoorlijk doen dalen.

“Dat boek kwam echt ´binnen´ en ik vond het soms behoorlijk confronterend. Dat heeft bij mij wel de vruchten afgeworpen. Ik had toen besloten om de ‘trainersopleiding´ te doen, met als gevolg dat wij nu lekker staan te praten.” (Ha-Ha-Ha)

Less is more.

Overspoel de ander niet door een kwartier over jezelf door te bonjouren. Geef de ander ook de ruimte om vragen te stellen. Daarmee kun je direct peilen of de ander ook interesse heeft in jou.

4 Doe jouw voorstel.

Een brutaal mens heeft de halve wereld, zegt men. Nu is het moment daar. Hetgeen je wilt bereiken komt steeds dichterbij. Je hebt een oplossing voor een bepaalde vraagstelling of knelpunt van het bedrijf. Stel voor dat Marieke kijkt naar jouw business case.

“Marieke, zojuist in de vergadering gaf je aan dat de retentie percentage is gestegen, het afgelopen jaar. Ik heb daar een potentiële oplossing voor bedacht, zou je er samen met mij naar willen kijken aanstaande dinsdag middag?”

Seal de deal. Rond het gesprek af met een afspraak. Mocht de dag niet uitkomen die je benoemd, onderhandel dan in een andere dag. Ze gaat in ieder geval naar jouw business case kijken.

5 Let op je lichaamstaal.

Last but not least. Houding en mimiek zijn cruciaal. Dit bovenstaande heeft totaal géén effect als jouw lichaamshouding er niet volledig achter staat, letterlijk.

Als je op iemand afstapt met een gebogen rug, haar voor je ogen, schouders opgetrokken, handen in je zakken, ketchup op je blouse en een strak gezicht. Begin je met een 3-0 achterstand.

Wees ontspannen, heb een fris gezicht en aard jezelf. Loop met een rechte rug op de ander af met je armen langs je lichaam. Hiermee laat je zien dat je niks te verbergen hebt of iets geks van plan bent. Je biedt een open houding waarbij de ander zich snel op zijn of haar gemak voelt.

Heb je aanvullingen of andere tips en trics om krachtiger over te komen?

Feel free to share!

Sharing is Caring:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *